Өвөр Монголын соёл аялал жуулчлалын долоо хоног арга хэмжээний нээлт Солонго сэтгүүлийн 25 жилийн ойн баярын уншигчдын наадам болон Солонго хэвлэл мэдээллийн III форум Улаанбаатар хотноо Хятадын кино долоо хоног арга хэмжээний нээлтийн ёслол Улаанбаатар хотод боллоо Мэдэгдэл Мэдэгдэл---通知 “Хятад-Монголын хоёр дахь удаагийн ЭКСПО” нээлтээ хийлээ. Ли Жихэн, Бү Шяолинь УИХ-ын дэд сайд Я.Санжмятав нартай уулзалт хийв. Сайн дурынхны тангараг өргөх ёслол боллоо. “Хятад-Монголын экспо”-д Монгол Улсын 320 гаруй үндэсний үйлдвэрлэгчид оролцоно. НҮБ-ын цөлжилттэй тэмцэх конвенцийн XIII удаагийн хурал нээлтээ хийлээ. Хятад улс цөлжилтийн эсрэг тэмцэж, дэлхийн гайхамшгийг бүтээв. Монгол-Хятадын хоёр дахь удаагийн экспо зохион байгуулах ерөнхий төлөвлөгөө Монгол-Хятадын хоёр дахь удаагийн экспо арга хэмжээний хэвлэлийн бага хурал Бээжин хотод зохион байгуулагдав. ӨМӨЗО байгуулагдсаны 70 жилийн ойн баярын нээлтийн ёслол болж байна. “Хятад, Монголын хоёр дахь удаагийн ЭКСПО” 9 дүгээр сарын 26-30-нд Хөххотод болно. Ши Жиньпиний хэлсэн үгийг олон улсын хамтын нийгэмлэг нааштай үнэлэв. ”Нэг бүс нэг зам”-ын олон улсын хамтын ажиллагааны дээд уулзалт Бээжин хотноо нээгдэж, Хятад улсын дарга Ши Жиньпин нээлтийн ёслолд оролцон гол сэдвээр чухал үг хэлэв. ”Нэг бүс нэг зам”-ын олон улсын хамтын ажиллагааны дээд уулзалт нээлтээ хийлээ. Монгол Улсын Ерөнхий сайд Ж.Эрдэнэбат БНХАУ-Д айлчилна. Бээжин хот бэлэн байна.

Тахианы махтай шөл

Тахианы махтай шөл

Орц:

Бүтэн тахиа (2000 g) 1 ширхэг

Жянюү 2 халбага, ногоон сонгино 1 ширхэг,цагаан гаа 1 хэсэг,да лао 2 ширхэг, хуажуу 2г, газрын самрын тос 2 халбага, хоолны архи 3 халбага, мөсөн чихэр 2 хэсэг.

Хийх арга:

1. Тахиагаа арилгаж цэвэрлэн жижиглэж хэрчинэ.

2. Хайруулын тогоондоо тосоо хийнэ. Тос халахаас өмнө сонгино, цагаан гаагаа хийгээд хуурна.

3. Хоолны архи, мөсөн чихэр, хуажуу, далао, жянюү хийж амтална.

4. Халуун ус хийж буцалгаад, хөөсийг нь авна.

5. Вааран тогоонд бүх орцуудаа шилжүүлэн хийж, зөөлөн гал дээр буцалгана.

Зөвлөгөө:

1. Тахианы махаа сайтар буцалгасны дараа хоолны архи, мөсөн чихэр, жянюү хийвэл тахианы мах илүү зөөлөн, амттай болдог.

2. Тахианы махаа жижиглэсний дараа заавал усаар зайлж угаагаад дахин хатаана.

Найруулагч: Ц. Урантунгалаг
Эх сурвалж:ShineEreen
Мэдээ үзсэн:228
Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан. Мэдээлэл хуулбарлах хориотой