”Бүс ба зам өчигдөр, өнөөдөр, маргааш” баримтат кино нээлтээ хийлээ. “Найрамдал 70” хүндэтгэлийн тоглолт боллоо “Монголын мэдээ” 90 нас хүрлээ. Хятад анагаах ухааны соёлыг НҮБ-ын олон улсын ордонд дэлгэв. Шинэ оюутнуудын улсдаа өргөсөн бэлэг ийм байна. Да Шин нисэх онгоцны буудал хүрэх галт тэрэг нэвтэрлээ. БНХАУ байгуулагдсан өдөр цэргийн парад зохион байгуулна. Да Шин олон улсын нисэх онгоцны буудал ашиглалтад оров. Монгол Улс, БНХАУ-ын харилцаа хамгийн сайн үе шатандаа байна. Ш.Эгшиг: Амьд хэлэнд түүхэн хэлний материал ихээр хадгалагдаж байдаг. Баярын жагсаалд15 мянган цэрэг оролцоно. Хөдөө тосгон, хөдөө аж ахуйн салбарт ажиллаж буй ажилчдад мэндчилгээ дэвшүүллээ. Хоёр улсын ирээдүйн зам дардан байна. Хятад-АСЕАН-ы үзэсгэлэн болж байна. Ши Жиньпиний БНИУ-д хийх төрийн айлчлал эхэллээ. Хятад, Америкийн эдийн засаг, худалдааны уулзалт зохионо. Хайнань Хайвэн гүүр албан ёсоор ашиглалтад орлоо. Ши Жиньпин Европын гурван улсад төрийн айлчлал хийнэ. Ши Жиньпин дарга захидлын хариу илгээв. Биет бус соёлын өвийн хөгжлийг дэмжиж байна.

Усны халууны хэмжээ шим тэжээлтэй нягт холбоотой

Хоол зууш хийхэд, усны халууны хэмжээг анхаарах хэрэгтэй.

    Хүйтэн ус: Хүйтэн усаар загас чанах буюу загасны шөл гаргах нь загасны үнэрийг арилгана. Гэхдээ нэг л удаад усаа гүйцэд хийх хэрэгтэй. Мах чанах буюу ясны шөл гаргахад  махаа хүйтэн усанд түрүүлэн дэвтээж дараа нь зөөлөн галаар чанавал сайн. Хэрвээ ус нь бага бол халуун ус нэмнэ.

Халуун ус: Загас жигнэхэд халуун усаар жигнэвэл загасны махын шим шүүс нь гадагш урсахгүй болохоор шинэ соргог амт алдагдахгүй. Буцалсан усаар шингэн будаа чанавал тогоотой наалдахгүй бөгөөд шим тэжээл нь алдагдахгүй, шим тэжээлийг хамгийн ихээр хадгалдаг.

Бүлээн ус. Өндөгний шингэнийг жигнэхэд бүлээн усаар зуурвал өндөг маш зөөлөн, шинэ соргог байдаг, өндөг хайрах үедээ бүлээн ус хийвэл өндөг зөөлөн хөвсгөр болдог.

 

Найруулагч:УЛААНАА
Эх сурвалж:http://www.mgyxw.net
Мэдээ үзсэн:3297
Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан. Мэдээлэл хуулбарлах хориотой