”Бүс ба зам өчигдөр, өнөөдөр, маргааш” баримтат кино нээлтээ хийлээ. “Найрамдал 70” хүндэтгэлийн тоглолт боллоо. “Монголын мэдээ” 90 нас хүрлээ. Хятад анагаах ухааны соёлыг НҮБ-ын олон улсын ордонд дэлгэв. Шинэ оюутнуудын улсдаа өргөсөн бэлэг ийм байна. Да Шин нисэх онгоцны буудал хүрэх галт тэрэг нэвтэрлээ. БНХАУ байгуулагдсан өдөр цэргийн парад зохион байгуулна. Да Шин олон улсын нисэх онгоцны буудал ашиглалтад оров. Монгол Улс, БНХАУ-ын харилцаа хамгийн сайн үе шатандаа байна. Ш.Эгшиг: Амьд хэлэнд түүхэн хэлний материал ихээр хадгалагдаж байдаг. Баярын жагсаалд15 мянган цэрэг оролцоно. Хөдөө тосгон, хөдөө аж ахуйн салбарт ажиллаж буй ажилчдад мэндчилгээ дэвшүүллээ. Хоёр улсын ирээдүйн зам дардан байна. Хятад-АСЕАН-ы үзэсгэлэн болж байна. Ши Жиньпиний БНИУ-д хийх төрийн айлчлал эхэллээ. Хятад, Америкийн эдийн засаг, худалдааны уулзалт зохионо. Хайнань Хайвэн гүүр албан ёсоор ашиглалтад орлоо. Ши Жиньпин Европын гурван улсад төрийн айлчлал хийнэ. Ши Жиньпин дарга захидлын хариу илгээв. Биет бус соёлын өвийн хөгжлийг дэмжиж байна.

Хачиртай шарсан талх

Хачиртай шарсан талх


Орц: Шарсан талх 6 ширхэг, өндөг 6, бэйкон 6 хэсэг, шар тос 40 гр, давс 1/8 халбага, сырь 30 гр, нунтаг яншуйн нэг жижиг чимх, цагаан жян.
Цагаан жянгийн орц:
Цөцгий 50 гр, гурил 20 гр, сүү 150 гр, хайлуулсан шар тос 20 гр, давс 1/8 халбага, хар перец 1/8 халбага, хатаасан базилик 1/8 халбага.
Шарах шүүгээ: Дунд давхарт тавьж дээр доороос нь 180 хэмтэй галаар 15 минут халаана.
Хийх арга:
1. Шарсан талхаа хэрчинэ.
2. Тогоондоо цөцгийгөө хийж зөөлөн галаар буцалгаж гурилаа хийгээд модон шанагаар хутгана.
3. Гурил зууралдсаны дараа сүү болон шингэлсэн шар тосоо хийж хутган, давс, хар перец, хатаасан базиликээ хийж зуурмаг болгож галаа унтраана.
4. 40 гр шар тосоо хайлуулж, диаметр нь 7 см-тай 6 хэвэнд хийнэ.
5. Шарсан талх дээрээ хайлуулсан шар тосоо түрхэнэ.
6. 3 хэсэг бэйконыг 6 хэсэг болгон хэрчиж 6 ширхэг шарсан талхан дээр тавина. Өндгөө хагалж өндөгний шар болон 1/4 хувийн өндөгний цагааныг шарсан талхан дээр тавина.
7. Халбагаар цагаан жянгаа хутгаж 6 өндөгний гадна талд нь түрхэнэ.
8. Дээр нь яншуйн нунтгийг түрхэнэ.
9. Амтат бяслаг буюу сырь түрхэж 180 хэмтэй гал дээр 15 минут шарна.

 

Найруулагч:Х.АРВИНТАЛ
Эх сурвалж:Эрээн хотын сонин
Мэдээ үзсэн:1541
Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан. Мэдээлэл хуулбарлах хориотой