”Бүс ба зам өчигдөр, өнөөдөр, маргааш” баримтат кино нээлтээ хийлээ. “Найрамдал 70” хүндэтгэлийн тоглолт боллоо. “Монголын мэдээ” 90 нас хүрлээ. Хятад анагаах ухааны соёлыг НҮБ-ын олон улсын ордонд дэлгэв. Шинэ оюутнуудын улсдаа өргөсөн бэлэг ийм байна. Да Шин нисэх онгоцны буудал хүрэх галт тэрэг нэвтэрлээ. БНХАУ байгуулагдсан өдөр цэргийн парад зохион байгуулна. Да Шин олон улсын нисэх онгоцны буудал ашиглалтад оров. Монгол Улс, БНХАУ-ын харилцаа хамгийн сайн үе шатандаа байна. Ш.Эгшиг: Амьд хэлэнд түүхэн хэлний материал ихээр хадгалагдаж байдаг. Баярын жагсаалд15 мянган цэрэг оролцоно. Хөдөө тосгон, хөдөө аж ахуйн салбарт ажиллаж буй ажилчдад мэндчилгээ дэвшүүллээ. Хоёр улсын ирээдүйн зам дардан байна. Хятад-АСЕАН-ы үзэсгэлэн болж байна. Ши Жиньпиний БНИУ-д хийх төрийн айлчлал эхэллээ. Хятад, Америкийн эдийн засаг, худалдааны уулзалт зохионо. Хайнань Хайвэн гүүр албан ёсоор ашиглалтад орлоо. Ши Жиньпин Европын гурван улсад төрийн айлчлал хийнэ. Ши Жиньпин дарга захидлын хариу илгээв. Биет бус соёлын өвийн хөгжлийг дэмжиж байна.

Нөөшилсөн загас худалдан авахдаа анхаарах зүйлс

Нөөшилсөн загасан бүтээгдэхүүнийг худалдан авахдаа дараах зөвлөмжийн дагуу шалгаарай. 

        Нөөшилсөн загасан бүтээгдэхүүнийг худалдан авахдаа дараах зөвлөмжийн дагуу шалгаарай. 

 Тухайн бүтээгдэхүүнийг хаана, хэзээ ямар үйлдвэрт үйлдвэрлэсэн талаар шошго дээр мэдээлэл байгаа эсэх 

1.Үйлдвэрлэсэн огноо бичигдсэн эсэх

2.Серийн дугаартай эсэх

3.Орц бүрдүүлэгч, мөн шимт тэжээлийн талаарх мэдээлэл шошго дээр байгаа эсэх

4.Хадгалах болон хэрэглэх хугацаа дууссан эсэх

5.Ямар нэг хүнсний нэмэлт хэрэглэсэн эсэх

6.Худалдан борлуулж буй орчин ариун цэвэр эрүүл ахуйн шаардлага хангасан эсэх  (ялангуяа хэт халуун, чийглэг эсэх)

7.Лааз болон шил савны битүүмжлэл алдагдсан эсэх

8.Ан, цав, цууралт үүссэн эсэх

9.Төмбийлт үүссэн эсэх

10.Тухайн бүтээгдэхүүний өнгө, биет байдал алдагдсан эсэх

11.Шилтэй бүтээгдэхүүнд ямар нэг гадны бохирдол байгаа эсэх

Харин таны хэрэглэх нөөшилсөн загас дараах шаардлагыг хангасан байвал зохино.  

1.Хадгалах болон хэрэглэх хугацаа дуусаагүй.

2.Зохих хэмд нь зөв хадгалсан.

3.Онгойлгоход лааз болон шилний дүүргэлт зохих хэмжээнд байна.

4.Загасны махны өнгө, биежилт алдагдаагүй, хэвийн байна.

5.Өнгө, биежилт, үнэр, амт нь бүтээгдэхүүн болон загас махны үндсэн шинж чанарыг хадгалсан байна.

6.Яс нь зөөлөн, маханд цус хурж, нөжирсөн хэсэг байхгүй, сэвсгэр бус, хэвийн өнгөтэй байхаас гадна хатуу яс, гадны биет, таагүй үнэр, нэн ялангуяа ялзралын эвгүй үнэргүй байна.

7.Загасны гэдэс дотор, хайрс, салангид хальсны үлдэгдэл байхгүй байна.

8.Ердийн савалгаатай нөөшийн доторхи загасны хэрчмүүдийн урт нь лаазны өндөртэй ойролцоо, лаазны ханатай зэрэгцээ байрласан байна.

9.Хөндлөн байрласан хэрчмүүд болон агуулагдахууны дээр хальс, ясны үлдэгдэл байж болохгүй.

Нөөшилсөн загасыг онгойлгосноос хойш 30 минутын дотор хэрэглэж дуусгах, дулааны улиралд ялаа, батгана зэрэг шавьжаас сайтар хамгаалахыг зөвлөж байна.

Найруулагч:ЧҮНЬ ЯНЬ
Эх сурвалж:mnb
Мэдээ үзсэн:1574
Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан. Мэдээлэл хуулбарлах хориотой