Хоол хүнсний аюулгүй байдлын менежментийг бэхжүүлэн, хоолны хордлого, хоол хүнсээр дамжих өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх, хүмүүсийн эрүүл мэнд, аюулгүй байдлыг хамгаалах зорилгоор Хөхотын Хүнсний бүтээгдэхүүн, эмийн захиргаанаас Хөх хотын хүрээнд 100-аас дээш хүнтэй бүлгийн хоолонд зориулсан хүнсний аюулгүй байдлыг сайжруулах тусгай арга хэмжээг хэрэгжүүлэв.
Бүх Хөххотын хүрээнд нийтийн хоолны үйлчилгээ эрхлэгчид 100-аас дээш хүнд (хурим, оршуулгын цайллага, төрсөн өдрийн цайллага, баяр ёслол, чуулганы зоог гэх зэрэг) бүлгийн хоолны үйлчилгээ хангахад захиалга хүлээн авснаас хойш ажлын 5 хоногийн дотор холбогдох орон нутгийн хүнсний аюулгүй байдлын хяналт, менежментийн хэлтэст тайлагнах хэрэгтэй. Хүнс, мансууруулах бодисын хяналт, захиргааны хэлтэс нь хотын хэмжээнд үйл ажиллагаа явуулж буй нийтийн хоолны үйлчилгээ эрхэлдэг бүх байгууллагуудад хяналт шалгалт хийж, хүнсний бизнесийн зан үйлийг хуулийн дагуу хатуу зохицуулж, бүх шатны хууль бус үйлдлийг таслан зогсоох, хүнсний аюулгүй байдлын далд аюулыг бүрэн арилгах болно.