”Бүс ба зам өчигдөр, өнөөдөр, маргааш” баримтат кино нээлтээ хийлээ. “Найрамдал 70” хүндэтгэлийн тоглолт боллоо. “Монголын мэдээ” 90 нас хүрлээ. Хятад анагаах ухааны соёлыг НҮБ-ын олон улсын ордонд дэлгэв. Шинэ оюутнуудын улсдаа өргөсөн бэлэг ийм байна. Да Шин нисэх онгоцны буудал хүрэх галт тэрэг нэвтэрлээ. БНХАУ байгуулагдсан өдөр цэргийн парад зохион байгуулна. Да Шин олон улсын нисэх онгоцны буудал ашиглалтад оров. Монгол Улс, БНХАУ-ын харилцаа хамгийн сайн үе шатандаа байна. Ш.Эгшиг: Амьд хэлэнд түүхэн хэлний материал ихээр хадгалагдаж байдаг. Баярын жагсаалд15 мянган цэрэг оролцоно. Хөдөө тосгон, хөдөө аж ахуйн салбарт ажиллаж буй ажилчдад мэндчилгээ дэвшүүллээ. Хоёр улсын ирээдүйн зам дардан байна. Хятад-АСЕАН-ы үзэсгэлэн болж байна. Ши Жиньпиний БНИУ-д хийх төрийн айлчлал эхэллээ. Хятад, Америкийн эдийн засаг, худалдааны уулзалт зохионо. Хайнань Хайвэн гүүр албан ёсоор ашиглалтад орлоо. Ши Жиньпин Европын гурван улсад төрийн айлчлал хийнэ. Ши Жиньпин дарга захидлын хариу илгээв. Биет бус соёлын өвийн хөгжлийг дэмжиж байна.

Өндөр температур, халуунаас болж хоолны дуршил буурах уу?

Өндөр температур, халуунаас болж хоолны дуршил буурах уу?

    Зуны улиралд олон төрлийн хүнсний ногоо, жимс элбэг байдаг. Тэжээллэг чанар сайтай усан мэлрэг, бадамлянхуан үндэс, горгон, усан хүрэн зэрэг усан дахь "дөрвөн эрдэнэ"-ийг хүмүүс үл тоодог.

Усан мэлрэг

   Усан мэлрэг нь оксалийн хүчил ихтэй байдаг. Тиймээс хоол хийхээс өмнө чулуу үүсэхээс сэргийлэн оксалийн хүчлийг арилгахын тулд түүгээр усыг цайруулах нь хамгийн сайн арга юм.

   Цагаан хоол бэлдэх янз бүрийн арга байдаг. Хүйтэн салат, уураар жигнэх, шөл зэрэг...

   Халууныг гадагшлуулж, хоргүйжүүлэх, ходоод гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг дэмжих, хоол боловсруулах болон шингээлтийг дэмжих, арьсанд тэжээл өгөх зэрэг давуу талтай.

Бадамлянхуан үндэс

   Бадамлянхуа үндэс эмийн үнэ цэнэтэй.

   Зуны улиралд бадамлянхуан үндэс илүү шим тэжээлээр баялаг байдаг.

   Зуны улиралд бадамлянхуан үндэс идэх нь хамгийн сайн арга юм. Энэ нь бадамлянхуа цэцгийн хүйтэн зүсмэлүүд бөгөөд халууныг гадагшлуулж, тайвшруулж, хоолны дуршил, хоол боловсруулах чадварыг нэмэгдүүлнэ.

   Цус төлжүүлж, хоол боловсруулах, хоолны дуршилыг сайжруулах, тэжээл өгөх, дотоод цус алдалтаас урьдчилан сэргийлнэ.

Горгон

   Хятадын уламжлалт анагаах ухааны нэг төрөл юм.

   Зуны улиралд чийгийг арилгаж, дэлүүг дэмжихийн тулд горилла, арвай зэргийг ашиглан будаа чанаж болно.

    Гэхдээ тэр болгон хэт их идэхийг зөвлөдөггүй. Эс тэгвээс хоол боловсруулахад хүнд байх болно.

    Дэлүүг сэргээж чийгийг арилгах, дэлүү болон бөөрийг тэжээх, хоолны дуршил буурахаас сэргийлнэ.

Усан хүрэн

   Уураг, ханаагүй тосны хүчил, олон төрлийн амин дэм, микроэлементүүдээр баялаг.

   Түүхий эсвэл чанаж идэж болно.

   Хоолны дараа хальсалж идэх эсвэл болгож иднэ.

   Дэлүүг сэргээж, хий хөөх, ходоод гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг сайжруулах, ходоодыг хамгаалж , жин хасна.

   Өндөр температур, халуунаас болж хоолны дуршил буурах уу? Танд "Дөрвөн эрдэнэ, дөрвөн шөл"-ийг танилцуулъя.

   Усан дахь "Дөрвөн эрдэнэ"-ээс гадна зун хэрэглэхэд тохиромжтой "Дөрвөн шөл"-ийг санал болгож байна. Буурцагны шөл, өвлийн амтат гуаны шөл, исгэлэн чавганы шөл, хүн орхоодой ба хулсны нугасны шөл гэх дөрвөн шөл бий.

Буурцагны шөл

   Шар буурцагтай шөл нь халууныг хөөж, хоргүйжүүлэх, цангааг тайлах, халууныг дарах үйлчилгээтэй. Буурцаг нь шим тэжээлээр баялаг бөгөөд эдийн засгийн өндөр ач холбогдолтой, тэжээллэг чанар сайтай.

   Өрөөний температурт мөсгүй уух нь зохистой.

Өвлийн амтат гуаны шөл

   Өвлийн амтат гуа нь хоргүйжүүлэх, шээс хөөх, цэр ялгаруулах, цочролыг дарах, цангаа тайлах, чийг хөөх, зуны халууныг тайлах үйлчилгээтэй.

   Өвлийн гуатай чанасан хавирга нь тэжээллэг байх төдийгүй хоолны дуршлыг нэмэгдүүлнэ.

Исгэлэн чавганы шөл

   Хар мод, мандарины хальс, сарнай, долоогоно, чулуулаг сахар орно. Саванд ус буцалгаад бүх орцуудаа нэмээд ширүүн гал дээр 30 минут буцалгана.

   Чихэрлэг, исгэлэн амттай байх ба цангааг тайлна.

Хүн орхоодой ба хулсны нугасны шөл

   Нэг нугас, Хойд Америкийн хүн орхоодой, Polygonatum japonica, тохирох хэмжээний цагаан гаа орно.

   Нугасыг угааж цэвэрлэн жижиглээд, махыг хүйтэн усанд хийж тослогийг арилгахын тулд буцалгана. Чанахдаа Polygonatum japonica, мэргэн, цагаан гаа зүсмэлүүдийг нэмнэ. Нэг цаг 30 минутын турш зөөлөн галаар чанаж, давс хийнэ.

Найруулагч:Ц.Цэлмүүн
Эх сурвалж:www.xinhuanet.com
Мэдээ үзсэн:610
Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан. Мэдээлэл хуулбарлах хориотой